Plaže na Pagu

by | 1 ožu, 2021

Najljepše plaže na otoku Pagu

Nakon što bolje upoznate otok Pag, zavoljet ćete naizgled grub pejzaž. On se u raznim oblicima proteže po cijelome otoku. Kada se tijekom vožnje osvrnete na promjenu oblika, nijansa i tekstura, vidjet ćete da su najljepša mjesta na Pagu, upravo ona koja se na početku čine prazna. Stoga vas neće iznenaditi da se neke od najljepših plaža u Hrvatskoj nalaze upravo na Pagu.

Gole plaže

Spektakularne plaže bez trunke zelenila poput Ručice, Čiste, Dražice ili Prnjice gotovo su pa vanzemaljski prizori. Kombinacija samo dviju boja – sivog šljunka ili pijeska i plavog mora – stvara moćan kontrast koji budi strahopoštovanje prema prirodi. Neke od njih nisu u potpunosti puste, već hlad i osvježenje nude barovi na plaži.

Skrivene plaže na Pagu

S obzirom da je ovo jedan od najrazvedenijih hrvatskih otoka, mnogobrojne uvale skrivaju neke od najljepših plaža na Pagu. Idealan način za njihovo istraživanje je da unajmite brod i otisnete se u traženje svog samostalnog komadića obale. Predivne, osamljene plaže nalaze se primjerice između Jakišnice i Luna do kojih vode i makadamske ceste. Oduševit će vas i šljunčana plaža Malin na Paškim Vratima, do koje se može doći isključivo brodom ili čamcem.

Party plaža Zrće

Većinom kad se spomenu plaže na Pagu, pomisli se na onu najpoznatiju – plažu Zrće. Kulisa je mnogih festivala, beach partyja i izlazaka. Ova omiljena destinacija svih željnih zabave nalazi se u Novalji.

Plaže za djecu na Pagu

Brojne plaže na otoku vrlo su pogodne za najmlađe, budući da su većinom šljunčane i pješčane. Imaju širok plićak u kojem se djeca bezbrižno igraju i zbog kojeg je more ugodne temperature. Neke od njih su bez prirodnog hlada, pa se opremite suncobranima ili šatorima za plažu. Vrlo je popularna pješčana plaža Caska u Novalji, dok se u blizini gradske jezgre u gradu Pagu nalazi pješčana plaža Prosika.

Kampovi na otoku Pagu opremljeni su brojnim sadržajima za djecu, a većina ih nudi dnevne karte za one koji nisu gosti kampa. Tako primjerice Kamp Straško i Kamp Šimuni imaju brojna igrališta za razne uzraste, bazene, tobogane, razne sadržaje i najam opreme za vodene sportove.